4 enkla tips på hur du kan förbättra din relation

Tips och råd hur du kan förbättra din kärleksrelation

Hur nöjd du känner dig i din relation beror på hur sammansvetsad du känner dig med din partner. Detta i sin tur beror på hur bra du är på att få kontakt med din partner emotionellt. Hemligheten bakom en väl fungerande relation är ganska enkel. Allt du behöver göra är att inse att kärlek är mer än en känsla. Nedan finner du 4 enkla tips: bibehåll illusionen, släpp gamla oförrätter och acceptera era olikheter, håll igång oxytocinet och sist men inte minst skratta mycket tillsammans. 

Förbättra din relation genom att behålla illusionen

Par som fortsätter att sätta värde på varandra genom att ge bekräftelse och uppskattning har mycket bättre förutsättningar att vara nöjda med varandra över tiden. Det är viktigt att du fortsätter se din partners unika kvalitéer, speciellt om ni har det tufft tillsammans.

Förbättra din relation genom att släppa gamla oförrätter och acceptera att din partner ibland gör fel.

Fokusera istället på det som är bra och se till att inte småsaker välter ert förhållande. Efter att ha pratat med tusentals par vet jag att små saker kan ställa till problem.

  • ”Hon sover alltid med pyjamas”
  • ”Han tuggar tuggummi och dricker öl samtidigt”
  • ”Han borstar aldrig skorna, det stör mig ”
  • ”Hela hallen är full med hennes skor”

Precis som små saker kan förstöra och dränera en relation kan relativt små saker ge energi. Ett kort samtal för att fråga hur din partners dag varit kan göra stor skillnad för hens känslor för dig. Kvinnor har generellt ett större behov av bekräftelse eller små gester av kärlek.

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Förbättra din relation genom att hålla igång oxytocinet med beröring och sex

Beröring visar man genom att röra vid någon ömt eller kärleksfullt. Detta kan ske på många olika sätt. Huden är vårt största sinnesorgan och i huden finns receptorer för beröring, tryck, vibrationer, smärta, kyla och värme. När du rör vid din partner aktiveras dina receptorer som i sin tur är förenade med hjärnan via våra nervbanor. Bara en sådan enkel sak som när vi rör vid varandra medför att vi producerar oxytocin. Det finns bevis som säger att höga nivåer av oxytocin får dig att känna dig lugn. Det är därför Oxytocin ibland kallats ”kärleksdrogen”. Tänk på att beröring inte bara handlar om att ta på varandra när ni är intima, utan det kan vara så enkelt som att röra vid sin partner innan man somnar eller att man har kroppskontakt när man sitter hemma i soffan. Om du vill fördjupa din relationen och få lite hur man skapar en till tillitsfull och intim relation?

Förbättra din relation med humor

De flesta tycker om att skratta och slappna av. Kvinnor föredrar män som får dem att skratta. Tänk på att sexigheten avtar efter åren precis som skönheten, men om du har en partner som får dig att skratta räcker det livet ut.  

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

 

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

5 reaktioner på ”4 enkla tips på hur du kan förbättra din relation”

  1. Pingback: 3 enkla tips du kan göra för förbättra er relation – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Tips, information hur du blir en bättre kille, pojkvän – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *