5 saker som killar män har svårt för hos tjejer kvinnor Del 2

Tack för alla mejl och PM som jag har fått. Här kommer några ytterligare saker som män har svårt för när det gäller det motsatta könet. Tjejer, jag håller som bäst på att färdigställa listan över vilka saker tjejer har svårt för när det gäller killar. Jag tänkte ett tag att jag skulle göra en adventskalender med tio saker om dagen som kvinnor ogillar hos män i 24 dagar, inga som helst problem att fylla det. Men i jämställdhetens namn blir det istället två artiklar. Ni får ge er till tåls tills lite längre fram, sedan kan ni hämnas genom att dela inlägget till alla ni känner.

Män, killar har svårt för när kvinnor tjejer kritiserar andra tjejer och kvinnor

Det händer att tjejer ser andra tjejer som potentiella rivaler. När du kritiserar andra tjejers känsla för stil vad det gäller klänningar, skor, handväskor eller mode, talar du för döva öron. De flesta män är helt ointresserade av vilka skor grannfrun hade på senaste klassträffen.


Män killar har svårt för tjat och ältande

Tjat och ältande är något som de flesta män upplever som påfrestande. Studier från det välrenommerade institutet John Gottman hävdar att just detta är något som många män besväras av. Generellt sett beror det på att kvinnor är i bättre kontakt med sina känslor. 

  • Vad du behöver lära dig är att kontinuerligt ältande inte kommer att leda till några djupa insikter, utan det stjäl bara energi.         
  • ”Tror du att Agneta verkligen tycker om mig?”
  • ”Jag tror inte att din syster tycker jag är en bra mamma”

Män, killar ogillar när kvinnor använder sex som ett maktmedel

Män ogillar när kvinnor använder sex och kärlek för att få som dem vill. Tanken med sex är att det ska vara ett kärleksfull uttryck mellan två personer som tycker om varandra. Det är inte tänkt att vara ett verktyg för att manipulera sin partner. Män vill inte känna att de måste betala för sex: ”Om du diskar så kanske vi kan ta upp diskussionen igen om jag inte får huvudvärk”.

Män, killar kan ha svårt att hantera vad de upplever som onödiga detaljer

En del kvinnor har ibland en tendens att berätta om varje liten enskild detalj som har hänt under dagen, innan de kommer till kärnpunkten. Män har dock svårt att ta till sig varje detalj. De flesta män vill inte veta allt som hänt dig under dagen. Kvinnor kan berätta:  

Vet du vad som hände mig idag…

Istället för att berätta om besöket hos veterinären så börjar hon med att berätta allt som hände, minut för minut, efter att hon lämnat huset, ända fram till operationen av hunden. Om du som kvinna upplever att du tappar bort partnern, kan det bero på att han har svårt att engagera sig i hur det var att köra bilen som du inte är så van vid, eller att grannfrun hade sminkat sig konstigt när ni möttes på parkeringsplatsen på morgonen innan du åkte iväg.

Män, killar har svårt för kvinnor som är klängrankor

Män har svårt för kvinnor som går upp så i relationen, att de tappar bort sig själva. När en kvinna tappar kontrollen över sig själv och relationen kretsar kring just honom, känner han att partnern inte älskar och bryr sig om sig själv tillräckligt mycket för att ha ett meningsfullt liv. Det finns risk för att beteendet blir bestående och att du blir lika klängig och behövande när en ny människa kommer in ditt liv. Det är viktigt att veta en sak. Du kan inte hoppas på att en man ska älska dig, om du inte älskar dig själv först. Det är omöjligt. Utan egenkärlek och respekt, kan du inte förvänta dig kärlek. Du kommer heller inte att få det ifrån din partner permanent förrän du har övervunnit kampen mot dig själv. Män ogillar kvinnor som är för klängiga och behövande i en relation.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

 
Inte läst del nr 1? Klicka här
 
 
 
 

REKOMMENDERAD LÄSNING

5 tecken på sjuklig svartsjuka

Lite svartsjuka kan vara hälsosamt och är naturligt. Det visar att din partner bryr sig. Men det finns också tillfällen då …
Läs Mer

Min partner, kille, tjej är svartsjuk och har kontrollbehov

Svartsjuka och kontrollbehov är något som kan drabba oss alla vid något tillfälle i våra liv. Svartsjuka är en komplex …
Läs Mer

Min tjej/killes svartsjuka förstör förhållandet och relationen.

Paret som sitter framför mig har varit tillsammans i 5 år. Relationen är relativt bra förutom att Gunilla brottas med …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

3 reaktioner på ”5 saker som killar män har svårt för hos tjejer kvinnor Del 2”

  1. Det stämmer att man måste älska sig själv, men det medför också att du känner dig nöjd med din spegelbild dvs en viss diciplin på att hålla sig i trimm och vara lite fåfäng.Tror att dina fem punkter baseras mycket på att folk har det inte bra i "bingen", bejakar inte sin sexualitet, samt ställer inga krav på sin partner, vilket inte blir bra i längden. Ett par som har det bra löser dina ovanstående fem punkter.Som kvinna vill jag också påpeka att se män med hängmage, dubbelhakor osv, så är det ju inte sex man tänker på…ref till diciplin. Mvh AnnSofi Svensson god vän till Annika W

  2. Pingback: 4 saker män ogillar hos kvinnor del 1 – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *