Är din partner otrogen?

”Min partner är otrogen”

Misstänker du att din partner har en affär? I sådana fall ska du läsa detta.

Det finns många olika tecken som du kan leta efter. I den här artikeln finner du en del saker som du ska vara vaksam på. 

Tecken på otrohet. Plötslig överdriven uppmärksamhet

Din partner är överdrivet uppmärksam och gullig mot dig helt plötsligt efter att ha varit borta. Många gånger uppträder detta beteende i början av en otrohetsaffär, efterhand som tiden går klingar den överdrivna vänligheten av.

Tecken på otrohet. Genom skuldpresenter

Din partner kan helt plötsligt börja ge dig presenter utan anledning. Jag kallar dem för skuldpresenter. Din partner ger dem till dig för att lätta på sitt dåliga samvete. Din partners agerande får dig att känna att någonting inte stämmer. Genom att blunda, undviker du sanningen. Du vet din partners rutiner – var misstänksam när de ändrar sig, var vaksam på olikheter. Din partner drar sig undan och skickar sms, utan att berätta till vem eller varför.

Tecken på otrohet. Plötsliga bråk

Din partner börjar bråka om massa småsaker och grälen slutar ofta med att hen rusar hemifrån för att få träffa sin älskare/älskarinna. Grälen kan också bero på svårigheten att härbärgera sina olika känslor.

Tecken på otrohet genom omedvetna avslöjanden

Din partner kan också omedvetet börjar prata om hur du skulle reagera om ert förhållande tog slut. ”Vad skulle du göra om vi inte var tillsammans?” ”Om du och jag bryter upp så ska du veta att jag alltid kommer att vara din vän”. Din partner kan göra dessa uttalanden för att hen vet att de har något i bakfickan att falla tillbaka till.

Tecken på otrohet lätt irriterad

Din partner svänger ovanligt mycket i humöret. Ibland verkar hen uppåt när hen ska iväg, men när din partner kommer hem igen är hen sur och uttråkad. Om din partner har haft sin relation vid sidan om länge, kommer hen att göra allt för att få det att flyta på så smärtfritt som möjligt. Kom ihåg att problem som finns i den ena relationen, alltid kommer att glida över i den andra på ett eller annat sätt.

Tecken på otrohet din partner pratar inte längre

Din partner pratar inte med dig längre. Ni lever tillsammans, men ni kommunicerar inte som ni gjorde tidigare. Det finns en kall stämning mellan er eller din partners musiksmak ändras plötsligt. Från att ha gillat rock, börjar hen att lyssna på lugn, italiensk musik. Din partner kanske lyssnar på den typen av musik för att den nya partnern gillar den.

Otrohet på grund av dålig självkänsla

Din partner saknar självkänsla. Det innebär inte automatiskt att personen är otrogen, men en person som är osäker i kombination med att uppskattning och uppmärksamhet saknas i den ordinarie relationen, är i större behov av externa bekräftelser. Din partner kritiserar överdrivet en annan person. Tanken är att invagga dig i tron om att den personen inte är intressant alls, när det kanske i själva verket föreligger ett intresse. Din partner börjar kritisera dig för saker som hen tidigare attraherades av.

Tecken på otrohet lättstött

Din partner blir väldigt lättstött för minsta lilla sak. Du kommer på din partner med att inte tala sanning och förklaringarna som hen har är ologiska. Din partner slutar att ge dig och familjen någon uppskattning, uppmärksamhet och omtanke. Din partner får plötsligt ett väldigt stort behov av att dra sig undan privat. Hen stänger dörren efter sig, samt går undan när hen pratar i mobiltelefonen. I allt större utsträckning distanserar sig din partner från dig, både fysiskt och psykiskt. Din partner ger dig inga komplimanger längre. Din partner slutar säga att hen älskar dig. Din partner agerar skyldigt när du gör någonting trevligt för hen. Meningen är att du ska vara en person som förstör livet, men du är istället trevlig och behaglig så det väcker skuld hos mottagaren.

Tecken på otrohet. Plötsligt behov av egen tid

Din partner vill hellre spendera tiden med vänner eller på sitt arbete, än med dig. Din partner verkar avvisande till att diskutera framtiden. Hen har skaffat sig en ny hobby, men du får inte delta. Din partner pratar kontinuerligt om en person med problem. Det kan vara en vän, granne, medarbetare etc. Din partner verkar emotionellt frånvarande och distanserad. När du frågar så vill hen inte diskutera det, utan hen blir väldigt hemlighetsfull med sitt privatliv. Din partner skickar mejl på datorn sent på natten. Du får ingående samtal, men när du svarar så lägger personen i andra änden på.

Tecken på otrohet. Överdrivet intressa av mobil och Facebook

Tecken kopplade till sex och sömn: Din partner är mer intresserad av att lösa korsord, läsa en bok och titta på tv, än att vara med dig. När du och din partner har sex, verkar hen distraherad. Din partner vaknar mitt i natten och nämner ett annat namn, inte bara en gång utan flera. När din partner vaknar, verkar hen förvirrad, ungefär som om hen inte vet vem hen vaknar upp hos, sin älskare eller hos dig. Din partner har helt plötsligt börjat testa nya saker mellan lakanen, vilket kan tyda på att vederbörande har lärt sig nya saker på annat håll. Din partner blir stött när du tar upp saker som du tycker verkar onormala och börjar ifrågasätta om du kontrollerar hen.

Tecken på otrohet nya vanor

Din partner börjar med nya uttryck och skämt och har plötsligt nya åsikter om till exempel design och barnuppfostran, samt har värderingar som du inte känner igen. Din partner bryr sig inte om barnen längre. Barnen märker att något är fel och mår inte bra emotionellt. Din partners beteende börjar bli så udda att dina vänner reagerar. Det beror på att nära vänner och familjemedlemmar ofta upptäcker saker mycket tidigare än vi själva, eftersom vi är i själva känslan.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Är din partner otrogen?”

  1. Pingback: Varför träffar jag alltid fel killar? – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Var går gränsen för otrohet? – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *