Bråkar du med din partner? Grattis

Underförstått tror alla att man har en dålig relation om man bråkar (OBS, inget fysiskt våld eller emotionella kränkningar). Dessa idéer har vi fått med oss från medeltiden. Kyrkans inflytande har gett oss en föreställning om att vi alltid måste leva i ett rosa skimmer. De har marknadsfört myten om att man aldrig ska höja rösten och att alla konflikter är förödande för relationen – vilket fortfarande präglar vårt sätt att se på hur ett äktenskap ska vara. Faktum är att i terapirummet är de svåraste paren de som inte har grälat på 30 år.

Även om du träffar din ”soulmate”, måste du inse att denna person till viss del inte kommer att uppfylla de krav du ställer. Det jag säger nu är förmodligen något du inte vill höra, men det är inte mindre sant för det.

Din relations framgång kommer därför alltid att stå i direkt proportion till hur väl du och din partner lär er leva med era olikheter. Många av de problem som finns i er relation har ingen enkel lösning. De finns där eftersom du och din partner har olika personligheter. Olika personligheter kan skapa problem på sikt. Om du förväntar dig att din partner ska tycka likadant som du i alla frågor, kanske du ska fråga dig själv om du har lust att vakna upp med en partner som är precis som du fast motsatta könet.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Farliga tjejer och kvinnor

När relationen började var den magisk. Hon hade allt du hade drömt om och mer därtill. Allt verkade perfekt och …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Hur hanterar man svek från sin partner?

Alla nära relationer har svåra stunder, då ena partnern eller båda kan känna sig sårade, besvikna eller frustrerade, men ibland …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *