Brustna hjärtans dag.

Jag skriver till dig bara för att du ska veta att du inte är ensam idag, på brustna hjärtans dag. De flesta av oss som är kontakt med våra känslor, har någon gång upplevt känslan av ett krossat hjärta. Det finns två typer av krossade hjärtan. Det första är en temporär slutenhet som förekommer när du råkar ut för att en relation tar slut eller om du drabbas av svek. Detta är naturligt och något som vanligtvis går över. I en del fall kan sveket och kärlekskänslorna vara så starka att man inte kommer vidare, utan allt som finns kvar är ett krossat hjärta. 

Denna artikel är skriven speciellt för tjejer, kvinnor och hur de förhåller sig till killar och män. Det betyder inte att det finns killar med brustna hjärtan.

I sådana fall kan det ta mycket lång tid innan ditt hjärta vill öppna sig igen. Omedvetet skyddar du dig, eftersom du inte vill sårad igen. Bakom det krossade hjärtats dörrar finns nästan alltid en längtan efter att få uppleva den sköna känslan av kärlek igen. 

Det kan finnas många olika orsaker till att du har börjat tvivla på kärleken. Många gånger läggs grunden under din uppväxt, i kombination med dina egna erfarenheter. Du lär dig tidigt att du inte kan lita på kärleken. Droppen som får bägaren att rinna över är ofta något som händer i din egen relation; du drabbas av svek, otrohet, psykisk eller fysik misshandel. 

3 olika förhållande som tjejer kvinnor har till killar män  

1. Du har en minimal kontakt med det motsatta könet

2. Du träffar partners, men det är på dina villkor och du möter dem med ett stängt hjärta

3. Du väljer att träffa partners, men bara partners som du kan styra

Kvinnor tjejer med brustet hjärta undviker motsatta könet

Deras samlade erfarenheter har medfört att de har tagit ett medvetet beslut där de bestämt sig för att de inte är intresserad av att träffa partners. De har bestämt sig för att dem inte kommer att möta upp dem på ett kärleksfullt sätt. Djupt inom dem finns kanske en längtan att få träffa någon, men de försöker desperat att fylla tillvaron med allt annat som till exempel göra karriär, pyssla i hemmet, inreda, träffa vänninor, shoppa och städa. De kan fortfarande ha vänner av det motsatta könet, men något djupare möte, sexuellt och emotionellt, sker inte. De är helt enkelt inte mottagliga. En konsekvens av att de väljer att säga nej till kärleken, är att det blir svårare för dem att se vem de själv är. Det beror på att alla krafter har en spegelbild.  

Kvinnor med brustet hjärta träffar killar och män på sina villkor 

De har beslutat sig för att inte ge sig in i några djupare emotionella relationer med partners. De fortsätter att utveckla sin självständighet. Deras hjärta är stängt, men det motsatta könet kan ändå få uppvakta dem. Även dom kan uppvakta dem, men de kommer inte nära emotionellt sett. Relationen definieras på deras villkor. De kan spela spelet, men innerst inne vet de att de aldrig kommer att släppa in någon partner i sitt hjärta. De kan var intim med sina partners, men det är på deras villkor. Deras krossade hjärta vet när de skall dra sig ur. De vet att de partners de träffar, aldrig kommer kunna ta deras hjärta i anspråk. En konsekvens av deras krossade hjärta är att deras kropp kan bli spänd, rösten skarp och deras rörelser manliga. de kan bli en alfa hona och utan att du märkt har de förlorat sina mjukare sidor.

Kvinnor med brustet hjärta väljer en man, kille som de kan styra

Inom dom finns en längtan efter tvåsamheten, familj eller barn. De vill gärna ha en relation, men deras egna erfarenheter gör att de inte känner sig bekväma med partners som de inte kan kontrollera. De vill behålla kontrollen och stöter därför bort partners som har alltför kraftfull energi som de attraheras av. Istället väljer de en partner med svag energi så att personen inte tränger igenom deras skal och kommer in i dess hjärta. De vet att det finns andra partners som de är mer attraherade av, men de vågar inte eftersom deras sårade hjärta kan inte hantera så mycket känslor.

Om du känner att ditt hjärta är stängt eller sårat, kan du träna genom att öppna ditt hjärta stegvis. I denna fasen har du tappat förtroendet för det motsatta, eller samma, könet. Vis av dina erfarenheter, har du bestämt dig för att kärleken inte är något för dig.

Fråga dig själv på ett djupare plan och ställa frågan till ditt hjärta

  • Vad är det egentligen jag längtar efter?

  • Vad är mitt hjärtas innersta önskan?

Tänk på att ditt hjärta kan krossas, men det kommer alltid fortsätta slå. Det kommer kanske slå lite i otakt, men det är alltid du som bestämmer om du ska öppna eller stänga det.

 

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

Vad säger din magkänsla om din relation? Del 1 (Testet)

Har du och din partner varit tillsammans ett tag och investerat både tid och energi då kan det vara riktigt …
Läs Mer

Dilemma 1, svartsjuka och kontrollbehov

”Min partner är sjukligt svartsjuk”Sjuklig svartsjuka har smugit sig in i Katjas och Stefans förhållande. De har varit tillsammans i …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *