Har du och din partner maskulin eller feminin sexuell energi?

När vi attraheras av en annan person finns det ofta någon form av sexuell attraktion initialt, men bra sexuell kompatibilitet behöver inte betyda att relationen blir en succé. I olika stadier i livet kan både män och kvinnor som satt det sexuella i första rummet ändra sig. De inser att de dragit till sig fel partners och att deras inställning begränsar deras möjligheter. Att yngre människor inte kopplar ihop sina sexuella behov med vad som skall hända om 10 år är naturligt.

I grunden finns det 2 djupare polariteter när det gäller våra sexuella preferenser. Maskulin och feminin sexuell energi. Dessa benämnigar har sitt ursprung i våra historiska könsroller. 

Jag känner mig inte riktigt bekväm med att använda feminin och maskulin energi, men det får vara så tills jag kommer på något bättre formulering.

Den maskulina sexuella energin skiljer sig från den feminina genom att den flyter mer fritt med det menar jag att den inte kräver samma emotionella innehåll i det sexuella mötet. Men det finns också killar som har sexuell feminin energi som är mer intresserade av djupare emotionella band i det sexuella mötet.

Den feminina sexuella energin vill gärna inleda relationen emotionellt innan man går vidare sexuellt. Därmed inte sagt att alla tjejer har en feminin sexuell energi. Cirka 10-15 procent av kvinnorna har en maskulin sexuell energi som påminner om mannens energi. Kvinnorna som definierar sig som jägare får tyvärr höra massa skit att dom är horor eller slampor, men dessa mönster är på väg att lösas upp speciellt i den yngre generationen som har ett friare förhållande till sin sexualitet.

Som singlar manifesterar sig den maskulina energin i rollen som jägare medan den feminina är mer av en relationsbyggare. Personer som identifierade sig som jägare stimuleras i hög grad av spänningen i själva jakten.

En jägares beteende efter det att deras tillfredsställelse har erövrats kan bero på huruvida deras jaktstil drivs av ett tillfällig tillfredsställelse eller önskan att lära känna den andre personen bättre efteråt.

Detta är också något som stämmer väl överens med mina egna iakttagelser hos mina klienter.

Hur vet man om man har maskulin eller feminin energi?

Ibland kan vi vara en mix men oftast har vi mer av det ena eller det andra. När du lär dig mer om dig själv och ditt förhållande till din sexualitet så ökar chanserna att utveckla ditt sexliv.

Nedan finner du några indikationer som kan känneteckna den sexuella maskulina energin.

  • När akten är klar avrundas den ganska direkt genom toalett besök eller något annat
  • Sover inte över i onödan det sänder ut fel signaler möjligtvis på en resa, men inte annars (gäller singlar)
  • Har ett begränsat intresse av för att kela och gosa, det är sex som gäller
  • Föredar ofta hårdare beröring än mjuk taktil beröring
  • Tycker tantra sex verkar minst sagt underligt
  • Oavsett vilken stil du och din partner har är det viktigt att känna till varandras sexuella stil

Ta reda varifrån mönstren kommer och utveckla er sexualitet till att bli bredare samtidigt som ni upptäcker värdet av att prata om era sexuella förväntningar.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

4 reaktioner på ”Har du och din partner maskulin eller feminin sexuell energi?”

  1. Pingback: Förbättra ditt sexliv med 1000 åriga idéer från Tantra – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Utveckla din sexualitet genom att öppna ditt hjärta – Psykologitest blogg

  3. Pingback: Är din partner känslomässigt avstängd? – Psykologitest blogg

  4. Pingback: Tips, råd pappa dotter relation – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *