Hur kan man förbättra sin personlighet och utstrålning?

Det finns åtskilliga viktiga element, vilka involverar uppbyggnaden av emotionella och sociala kommunikationsfärdigheter. Precis som med allting annat så har alla beteenden en struktur och det gäller även karisma. Hur kan du utveckla din egen karisma? 

Utveckla din utstrålning, personlighet genom emotionell uttrycksfullhet 

Förmågan att omedelbart uttrycka känslor på ett icke verbalt sätt (såsom ansiktsuttryck och röst). Det är relaterat till spontana uttryck av känslor, men också till förmågan att ge uttryck för de ”rätta” känslorna i rätt ögonblick.

Utveckla din utstrålning personlighets, genom att läsa av personer  

Den andra byggstenen handlar om din förmåga att kunna läsa av emotionella budskap som kommuniceras av personer i din omgivning, samt din förmåga att känslomässigt möta upp dessa personer på ett emotionellt plan. Med andra ord, få människor att känna sig som om dom var den enda personen i rummet. En person med hög social kompetens är benägen att reglera sitt beteende så att det matchar behoven hos den andre personen och situationen.

Utveckla din utstrålning personlighets genom emotionell kontroll

Slutligen, emotionell kontroll är viktigt. Förmågan att kontrollera emotionella uttryck och inte gå i affekt då vi känner oss trängda eller översvämmade av känslor.

Vilka andra färdigheter består karisma av? Både John F Kennedy och hans bror Robert var väldigt bra på att skapa en samhörighet med andra människor och få dem att känna som att de var den enda personen i rummet. Eleanor Roosevelt kommenterade en gång JFK att ’ha total uppmärksamhet’ i en-till-en situationer och att han var en ’superb lyssnare’. En faktor som de flesta karismatiska människor delar är att de är briljanta talare.

Testa din självkänsla!

Det finns alltså tre huvudfärdigheter att tänka.

Den första är uttrycksfullhet. Vilket innebär verbala färdigheter och förmågan att engagera andra i konversationen. 

Den andra är social sensibilitet. Förmågan att avläsa och förstå sociala situationer, samt ha ett socialt anpassat beteende. Detta involverar att lyssna och är viktigt i förening med andra människor, en och en. 

Det tredje är social kontroll, savoir faire. En sofistikerad social rollspelsfärdighet. Social kontroll är förmågan att navigera vilken situation som helst och att passa in. Det krävs en hög nivå förståelse av invecklade sociala situationer.

Att utveckla sin personlighet och sin karisma handlar om att utveckla dessa tre grundläggande färdigheter. Tillsammans utgör de grunden för att du ska kunna utveckla din kommunikation, men det är viktigt att du gör det med avvägning. Vem som helst kan vara entusiastisk, vilket kan vara medryckande, men det kan också vara irriterande. Detta är exakt varför många människor förväxlar karisma med någon form av ”magisk’ energi”

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

11 tecken på att du lever med en kvinnlig narcissist

  Den här artikeln vänder sig till dig som lever eller dejtar en kvinna som lider av narcissistisk personlighetsstörning. Om …
Läs Mer

Hur läser jag av min dejt och upptäcker redflags?

Jag fick ett mejl härom dagen från en tjej som ville jag skulle skriva lite om hur man sorterar intrycken …
Läs Mer

Hur hitta den rätta killen ”Mr Right”

”Hur hittar man drömkillen”?Är det ett mission impossible? Har du fel strategi så lär du hamna i diket. Här får …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

1 reaktion på ”Hur kan man förbättra sin personlighet och utstrålning?”

  1. :)Det är precis det här som jag kallar Afrodite medvetande..ett uttryck jag lånat från Bolen. Fokuserat men ändå mottagande. Tar både in det som det ger akt på och påverkas av det.//Malou

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *