Min partner är nymfoman, översexuell, sexgalning

De flesta människor har en önskan om att ha sex i sin relation även om frekvensen kan variera över tiden. Men det finns också personer som utvecklar ett sexmissbruk. 

Precis som alla andra missbruk får missbruket negativ inverkan inte bara på missbrukaren utan också på anhöriga så länge störningen fortskrider. Över tiden måste sexmissbrukaren vanligtvis intensifiera sitt beroendeframkallande beteende för att uppnå samma njutning.

Orsaker till sexmissbruk nymfomani

Forskningen är relativt begränsad när det gäller orsakerna till sexmissbruk, men det är nog med sexmissbruk som med annan problematik att det är mångfasetterat. Vanligtvis när jag arbetar med svårare problem finns det ofta både genetiska, biologiska eller psykologiska dimensioner.

Denna biokemiska modellen vi använder vid andra missbruk kan förklara varför kompetenta, intelligenta, målinriktade människor kan bli så enkelspåriga när dom är beroende av alkohol, droger eller sex. Den biologiska stimulansen är så stark för sexmissbrukaren att den tar över sexmissbrukarens uppmärksamhet och alla andra intressen skjuts åt sidan, trots de negativa följder och misslyckade försök att avsluta sitt sexuellt beteende.

Vi vet att antidepressiva medel kan vara effektiva vid behandling för del personer som lider av sexmissbruk det kan tyda på att det kan finnas en biologisk dimension. Den delen av hjärna som är aktiv hos sexmissbrukaren lurar hen genom att producera intensiva biokemiska belöningar för detta destruktiva beteende. Människor som är beroende av sex får en känsla av eufori som inte vi andra får på samma sätt. Den sexuella upplevelsen saknar känslor av imtimitet därför spelar ”one night stands” ingen roll ligget blir bara en fysisk grej i deras värld.

Missbrukare använder sexuell aktivitet för att undvika ångest eller reagera på yttre stressfaktorer ungefär som en alkoholist använder alkohol för att dämpa ångest. Men belöningen har ett högt pris och leder många gånger till skuld och ångest.

Är din partner otrogen?

Forskning visar att sexmissbrukare ofta kommer från dysfunktionella familjer. En studie visade att 82 procent av sexmissbrukarna rapporterade att de var utsatta för sexuella övergrepp som barn.

Psykologin bakom sexmissbruk nymfomani 

De flesta personer jag kommit i kontakt med när det gäller sexmissbruk har ofta stora problem med att hantera sina känslor. Någon gång har de stängt av sin känslor för att det varit för jobbigt att känna.

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *