Vad krävs för att få en kärleksfull och bra relation?

Kärleks tips för din relation

Hur gör man för att skapa en hälsosam relation i dagens hektiska samhälle? Det första du måste göra är att försöka förstå vilka psykologiska behov som sätter igång sökandet efter kärleken. Alla har behov av få omtanke och beröring, bli sedda, uppskattade och älskade. Vad som gör kärleken svår är inte bara våra outtalade behov, utan också alla våra motsägelsefulla förväntningar som vi inte alltid lyckas kommunicera.

Låt oss börja från början. Det är idag allmänt accepterat att våra föräldrar påverkar oss genetiskt. Det gör miljön vi växer upp i också. När två människor attraheras av varandra, blir synlighet en självklar ingrediens. Den starkaste graden av synlighet upplever vi när vi går in i en nära relation. När emotionellt intelligenta relationer uppstår, är det inte för att par är smartare eller rikare, utan för att de använder sig av kärlekens byggstenar på ett dynamiskt och hälsosamt sätt. Vad är det då vi värdesätter som denna synlighet framkallar? Under förälskelsen gör vi vår partner synlig genom att utforska och lära känna hen, samtidigt som vi omedvetet tillfredsställer några av nedanstående behov. Nedan finner du några av de ingredienser som du kan använda dig av för att fördjupa din relation.

Kärlekes tips och råd för din relation

 • Uppskattning
 • Uppmärksamhet
 • Beröring
 • Sex
 • Omtanke
 • Lojalitet
 • Respekt
 • Intimitet
 • Humor
 • Emotionell trygghet

Testa din självkänsla!

Kärleks tips och råd uppskattning i relationen

Uppskattning betyder helt enkelt att vi visar att vi värdesätter vår partner och våra medmänniskor. Detta kan göras genom både ord eller handling, men visas självklart bäst genom både och.

 

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Kärleks tips råd respekt i relationen

Respekt betyder att du inte kränker din partner. Din partner kan känna att han/hon kan vara sig själv till 100 % tillsammans med dig.

Det är omöjligt att prata om ett problem på ett konstruktivt sätt när din partner inte respekterar dig. Ett av våra viktigaste basbehov är att känna oss bekräftade och förstådda; ”intim kontakt”. Den viktigaste källan är vår partner. Avsaknad av fysisk eller emotionell närhet kan väcka starka känslor av ensamhet. Arbeta på att få tid till varandra.

Kärlekstips råd humor i relationen.

Det kan verka märkligt, men om du använder humor på rätt sätt, kan det vara ett bra sätt att lätta upp stämningen på.

Kärlekstips råd emotionell trygghet i relationen.

Många gånger hinner verkligheten ifatt oss och vi upptäcker att trots att det mesta är bra på ytan, är det något som saknas. Det beror på att vi saknar, som jag benämner det, emotionell trygghet. Emotionell trygghet är naturligtvis olika för olika individer. Olika individer har olika stort behov av denna form av trygghet. Har man inte fått emotionell trygghet tidigare, är det omöjligt att sakna det. Allt man upplever är att relationen känns tom, trots att allt verkar bra. I emotionell trygghet ingår följande ingredienser:

 • Att man blir lyssnad till
 • Att man blir förstådd
 • Att man inte blir dömd
 • Att man kan vara sig själv
 • Att man blir sedd för den man är
 • Att man kan visa sina känslor till 100%

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

REKOMMENDERAD LÄSNING

Förbättra och utveckla ditt sexliv med Tantra

När vi har sex, är det vanligt att vi lägger väldigt mycket fokus på vårt kön för att frigöra energi …
Läs Mer

Utveckla, förbättra din sexualitet med ett öppet hjärta

För att kunna känna en djupare sexuell känsla, behöver du vara så trygg med dig själv att du kan lämna …
Läs Mer

Hur skiljer sig den maskulina och feminina sexualiteten?

 När par kommer till mig med sina sexuella problem, vet jag av erfarenhet att det ofta inte handlar om sexualiteten …
Läs Mer

2 reaktioner på ”Vad krävs för att få en kärleksfull och bra relation?”

 1. Pingback: Kärleksspråk en present med känsla – Psykologitest blogg

 2. Pingback: Min partner, kille, tjej har orealistiska förväntningar allt är mitt fel – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *