Varför stannar tjejer kvar i dåliga relationer? Del 1

 

Undrar du också varför vissa kvinnor stannar kvar, istället för att bryta upp och börja om? Det finns många olika orsaker och det är en ganska så komplex fråga. När vi tänker på denna typ av kvinnor är det inte ovanligt att vi föreställer oss en halvt utslagen kvinna i förorten. Ingenting kunde vara mer fel. Vilken kvinna som helst kan stanna kvar i ett dåligt förhållande, oavsett om hon arbetar som vd eller som sjukvårdsbiträde. Det dom har gemensamt är att i deras relationer har respekten, tryggheten, passionen och spänningen gått förlorad. Det finns ingen kärlek kvar.

 

Testa om du lever i en ohälsosam destruktiv relation!

Kvinnor tjejer stanna i dåliga relationer för att de fruktar ensamheten

Hon är rädd för ensamheten. Hon är inte ensam om att känna så. År 2011s sexigaste kvinna, Rihanna, har erkänt att hon hatar att vara singel. Trots hennes katastrofala förhållande med Chris Brown, gick hon tillbaka. Situationen blir inte lättare om mannen du levt med, är den enda mannen du haft en seriös relationen med. Efter att ha levt med honom i 20 år så har du lärt dig att det är normalt att du aldrig kan prata om något som är personligt. Du tror att alla män alltid tänker på sig själva när ni är intima. Tro mig, det finns andra män därute som kan möta dig i känslan. Tyvärr har du svårt att tro på det, eftersom du inte kan sakna något som du aldrig haft.

Kvinnor tjejer stannar i dåliga relationer för att de gett upp sitt liv

Om du har träffat din partner och ”gått upp” i honom, är det inte konstigt om du har tappat bort dig själv. Därefter har du lagt fokus på barnen, samtidigt som du tappat bort dina vänner. Hade du haft tid så hade du odlat djupare vänskapsband. Detta hade medfört att du känt dig tryggare att berätta om hur du har det i din relation. Då hade dina vänner vågat säga sanningen om den. Det är därför du ska hålla dina nära vänner uppdaterade på det som händer i ditt förhållande. Låt dem vara dina ögon när du är förblindad av kärlek (eller rädsla).

Kvinnor och tjejer stannar i dåliga relationer för att de tror att det ska bli bättre

Jag har en nyhet till er tjejer. Om ni vill veta hur det ska bli i framtiden när det gäller de flesta relationer, titta i backspegeln. Visst, det fanns en tid då han fick dig att känna dig speciell. Även om du inte är riktigt bra i hans ögon så kommer han att manipulera dig till att känna tacksamhet för att han står ut med dig. Det är dessa gamla minnen och drömmar som ibland får kvinnor att vägra se att relationen är slut. De håller kvar dessa minnen och hoppas att det kommer bli bättre. Även om vardagen är fylld med kritik och förakt så säger hon: ”Jag förlåter dig”.

Kvinnor och tjejer stannar i dåliga relationer för att de ser separationen som ett misslyckande

Om du har varit gift och investerat två decennier av ditt liv på din partner, kan det känns som ett misslyckande gentemot föräldrar och vänner. Därför får inte relationen brytas.

Kvinnor och tjejer stannar i dåliga relationer för att hon älskar hen rätt och slätt

Sist, men inte minst, kärleken kan vara så förrädisk att den ibland lurar oss. Efter flera år i en dålig relation kan det vara svårt att tro att det finns något annat. Det kärlekslösa förhållandet blir ett normaltillstånd.

Artikel: Varför stannar kvinnor kvar i dåliga relationer Del 2

Artikel Varför stannar kvinnor kvar i dåliga relationer Del 3

Jonas Gåde

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Varför stannar tjejer kvar i dåliga relationer? Del 1”

  1. Pingback: Mår dåligt i min relation äktenskap del 2 – Psykologitest blogg

  2. Pingback: Varför stannar kvinnor kvar i dåliga relationer? del 3 – Psykologitest blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *