Varför träffar jag alltid fel killar?

Med risk för att du blir lite provocerad i hängmattan så är inte problemet i första hand att du blir uppvaktad av fel killar som saknar de mått av kvalitéer du önskar. Problemet är att du accepterar dem.

Så här ligger det till. När du blir uppvaktad av en kille som du blir attraherad av infinner sig en skön känsla av kemi. Problemet med din längtan att bli förälskad är att den kopplar ur delar av den tänkande delen av hjärnan, d.v.s neocortex. Istället aktiveras det limbiska systemet i hjärnan som producerar signalsubstanser som gör det lätt för dig att fokusera på det goda och glömma allt det dåliga. Helt plötsligt är du omgiven av ett rosaskimrande moln som kommer grumla ditt omdöme så du hamnar i en dålig relation. Med risk för att vara ännu mer provocerande så måste du fråga dig vad alla dessa killar har gemensamt.

Du räknar upp tio olika dåliga karaktärsdrag. Men dina killar har inte dessa dåliga karaktärsdrag gemensamt. Det enda dom har gemensamt är du.   

Killen du träffar tänker i först hand på sig själv och struntar i att ringa dig tillbaka, ger dig ingen bekräftelse och ligger med andra för att han vill ha lite variation, vilket får dig att känna dig otrygg. Du stannar kvar på grund av dina starka känslor som du älskar, samtidigt som du inbillar dig att du kommer kunna förändra honom. Jag har nyheter till dig. Det är sällan människor gör stora förändringar med sig själva. Gå på en återträff med dina gamla klasskompisar från när du gick i grundskolan så kommer du upptäcka att merparten 90 % av dina gamla klasskamrater har behållt sina personligheter.

Vad får människor att förändras

De flesta människor behåller sin personligt om de inte ändrar på sig genom: 

  • Terapi
  • Religös uppenbarelse
  • Stor personlig kris eller trauma som får dom att omvärdera sin inställning till livet.

Om du är som de flesta tjejer så har du höga krav. 95 % av alla killar går bort, men det gör också att du går miste om bra killar som du kanske initialt inte skulle välja. Din kravbild gör det så mycket svårare för dig att hitta någon kille och gör att varje ny kille som inte kvalificerar går ”fet bort”. Men när väl en kille går genom ditt starka kemi-filter, då tappar du greppet.

Ärligt talat, det är inte fel på 95% av alla killar.

Om du har en vana att hamna i relationer med lögnare, fuskare, missbrukare och energitjuvar så är det inte dom som är problemet, utan det är du själv som är det. Det är inte ditt jobb att få dem att sluta ljuga, fuska, dricka, öppna upp eller sluta vara otrogna. Ditt jobb är att lämna.

Det är ditt fel som som fått för dig att du skall bygga om honom och att relationen skall växa och bli så kraftfullt att du får din ideal kille.

Det är möjligt att fel killar kommer att komma i din väg, men du kan klippa av i tid och sluta acceptera deras dåliga beteenden. Det kommer bespara dig både sorg och smärta.

Dina vänner och familj har varnat dig att han är en spelare, en förlorare. Tro inte att du är kvinnan som kan förändra honom till den perfekta partnern. Tyvärr slutar en del relationer med farliga kilar med våld.

Forskare vid Bowling Green State University samlalade in data från ungefär 1 000 unga vuxna (åldrarna 25-28) som tidigare deltog i Toleda Adolscent Relationship Stydy. Källa Toledo Adolescent Relationship Study (TARS)

Dom fann att våld i nära relationer är särskilt vanligt bland unga par och kan tyvärr eskalera i både intensitet och frekvens. Om problem dyker kan inte alltid unga par kan hantera de konflikter som uppstår vilket medför att de kan bli både aggressivt, kontrollerade och kränkande.

Testa din självkänsla!

”Jag klarar inte av att vara själv”

Denna föreställning hos dig bygger på att du behöver befinna dig i en relation för att må bra. Sanningen är att du inte är bekväm med att vara själv. Problemet är att du inte har dig själv. När du är ensam blir du som en målsökande robot som söker efter en potentiell partner. Problemet är att din känslomässiga kompass rör sig åt alla håll där det finns en partner. Din kompass för bra killar har du stängt av. Det kommer konsekvent leda dig till fel typ av kille. Om du träffade en bra kille skulle det kunna resultera i att du skulle ligga på så mycket att han skulle dra sig undan.

Tips för att hitta en bra kille. Börja med hitta lyckan i dig själv 

Du är inte ensam. Många tjejer har lite utav ”moder Theresa-syndrom” i sig och är på jakt efter en kille att ha som ett projekt. Ärligt talat, inse att vad det egentligen handlar om är att du letar efter dysfunktion så att du kan utveckla din roll som räddare. Det är naturligtvis praktiskt att ta sig an någon med allvarliga personliga problem, då slipper du ju ta tag i dina egna. Du behöver inse att dysfunktionella killar bör träffa utbildad personal.

Tips för att hitta en bra kille. Du letar efter någon som kan rädda dig

Ditt liv är kaos och du önskar att träffa någon som kan hjälpa dig att på komma på fötter. Tänk på att det oftast bara finns två val. Antingen träffar du en person som är lika trasig själv (tänk på att två trasiga själar blir inte dubbelt så bra, utan många gånger blir det istället dubbelt elände). Det andra alternativet är att du träffar en kille som har moder Theresa komplex

Tips för att hitta en bra kille. Ta hand om din tidigare relation

Om du känslomässigt inte har kommit över din före detta kan det var klokt att du tar hand om dina känslor först. Detta gäller speciellt om du fortfarande känner dig arg. En del tjejer tror att en ny kille kan få dom att läka gamla sår.

Problemet är att det sällan fungerar riktigt bra. Vad det kommer medföra är att de gamla, oläkta känslorna kommer distansera dig från den nya killen du har inlett ett förhållande med. Det blir oftast inte något bra.

Tips för att hitta en bra kille. Ta hand om ditt känslomässiga bagage 

Om du känner igen dig i ovanstående kanske du skall titta lite inåt och börja fundera över vilka förändringar du skall göra i ditt liv. Det bästa är när du har tagit in det som du behöver arbeta med. Först då kommer du att vara redo för en riktig relation. Så när Mr Right dyker upp vid rätt plats och rätt tidpunkt då är du beredd. Då kan det kan inte bli mer än rätt.

Jonas Gåde 

Materialet är © copyrightskyddat

REKOMMENDERAD LÄSNING

Jag kan inte glömma min älskade, partner mitt ex

Du är inte ensam att få ditt hjärta krossat. Det gör ont och ibland är det omöjligt för oss att glömma vårt …
Läs Mer

Projektiv identifikation

Ett av de allvarligaste psykoanalytiska försvaren som personer med personlighetsstörningar använder sig av är projektiv identifikation. Projektiv identifikation är enkelt …
Läs Mer

Konsten att be om förlåtelse och att förlåta

Ordet förlåt ett litet ord, men med stor betydelse En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att …
Läs Mer

HAR DU PROBLEM I DITT FÖRHÅLLANDE?

Jag har ett ett förslag klicka på knappen nedan så får du 120- 150 sidor med förslag hur du kan förbättra din relation

JONAS GÅDE

031- 7740067 / 0708111161

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och över hela Europa med alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit ett tiotal böcker bland annat: Tjockholmsbibeln, Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 300000 läsare hittills. Är du intresserad av föreläsningar om relationer, personlig utveckling, psykopati, svartsjuka, otrohet, kärleksspråk, kärleksstilar,narcissism, mytomani, våld i relationer sexuella övergrepp sexmissbruk m.m är du välkommen att höra av dig.
info@lovetestnow.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *